Infrarood verwarming keuken

Een infrarood verwarming in de keuken biedt vele voordelen. Traditionele verwarmingssystemen warmen de lucht op, wat kan zorgen voor onaangename luchtverplaatsing en stofcirculatie.

Infrarood verwarming werkt door middel van stralingswarmte die direct op de objecten en personen gericht wordt, waardoor er geen luchtverplaatsing is.

Hierdoor blijft de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in de keuken beter behouden. Infrarood panelen in de keuken zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waaronder krijtbord verwarming en plafondverwarming.

infrarood verwarming keuken

20 voordelen van een infrarood verwarming in de keuken:

 1. Efficiënte warmteverdeling
 2. Geen luchtverplaatsing
 3. Geen stofcirculatie
 4. Comfortabele warmte
 5. Geen verbrandingsgevaar
 6. Energiezuinig
 7. Milieuvriendelijk
 8. Geen geluidsoverlast
 9. Snel opwarmen
 10. Geschikt voor mensen met allergieën
 11. Kan als hoofd- of bijverwarming dienen
 12. Flexibel inzetbaar
 13. Eenvoudige installatie
 14. Esthetisch design
 15. Verhoogt het comfort in de keuken
 16. Verbetering van de luchtkwaliteit
 17. Geen risico op lekkages
 18. Lange levensduur
 19. Lage onderhoudskosten
 20. Verkrijgbaar in verschillende modellen

Krijtbordverwarming:

Een krijtbordverwarming is een variant van infrarood verwarming voor de keuken. Naast dat het paneel de keuken verwarmt, dient het ook als krijtbord om bijvoorbeeld boodschappenlijstjes of recepten op te schrijven. De krijtbordverwarming is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en past in vrijwel ieder interieur.

Plafondverwarming:

Een plafondverwarming is ideaal voor in de keuken. Het paneel wordt onopvallend aan het plafond bevestigd en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Hierdoor is er geen sprake van warmteverlies en blijft de keuken aangenaam warm. Daarnaast zorgt de plafondverwarming van Budget Heat voor een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte in de keuken.